WAAROM...

Elke woning begint met een droom.
Maar een woning bouwen is een complex proces. Dit geldt voor nieuwbouw en zeker voor verbouwing. Er zijn de wensen van de bouwer/opdrachtgever, de voorschriften van de gemeente, de eisen van isolatie en ventilatie, het gebouw moet stevig blijven staan, en dit alles voor een betaalbare prijs. En als het maar even kan, moet het er natuurlijk ook nog leuk uitzien.

Maar hoe begin je eraan?

Door iemand onder de arm te nemen, die je tijdens het hele proces kan begeleiden, je wensen vertaalt in concrete bouwplannen, en erop toeziet dat die mooie plannen ook werkelijk gebouwd worden.

Zie je het nog zitten?

Doordat het bouwen/verbouwen van een woning op zich een hele poos duurt - reken maar tussen 18 à 24 maanden van voorontwerp tot verhuis -, verloopt het bouwproces in stappen, zodat het overzichtelijk blijft.
Hier vindt je een overzichtelijke tijdlijn.

Klinkt eenvoudig toch?

Misschien een klein beetje rooskleurig voorgesteld, maar toch. Veel hangt af van de architect. Als de architect zijn rol volledig kan vervullen verloopt een bouwproject vlot, en zonder al te veel zorgen voor de bouwer/opdrachtgever.

Hoe een architect kiezen?

Daar bestaan geen handleidingen voor.
Vertrouwen tussen architect en bouwheer is het belangrijkst. Je moet immers bijna 2 jaar intens samenwerken aan een project, dat je meestal maar één keer in je leven onderneemt. De beste mannier om dat uit te zoeken is een kennismakingsgesprek. Gedurende een uur of twee kunnen we dan uitgebreid ingaan op je bouwwensen, de haalbaarheid ervan, energiebewust (of onbewust) bouwen, bouwstijlen, enz.
Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Hoeveel moet dat kosten?

Ja, een architect kost geld. Maar hij kan ook veel geld besparen. Door aandacht te hebben voor het energieverbruik van je woning, door het plan zo te maken dat je plaats bespaart, door goedkoper te bouwen. Zo bespaart hij misschien zelfs meer dan hij kost.

En wat voor architect ben ik?

Ik ben zelfstandig architect sinds 1990, en heb dus al meer dan 25 jaar ervaring in de woningbouw. Omdat ik mijn bureau bewust kleinschalig hou, is de betrokkenheid bij de projecten en de band met de bouwheren optimaal.
Omdat ik de opleiding “energiebewust architect” gevolgd heb, is energiebesparen en isoleren een belangrijk aandachtspunt.

Laat je droom werkelijkheid worden...