Deze vrijstaande woning uit de jaren '50 was aan een grondige opknapbeurt toe. Naast een uitbreiding van de leefruimte  met een betere toegankelijkheid naar de tuin, werd op de verdieping een slaapkamer toegevoegd. De bouwheer stoorde zich ook aan de grote ramen aan de voorzijde en aan de onpraktische indeling van de woning. De nadruk bij deze verbouwing ligt vooral op het verbeteren van het comfort en de isolatie, en we hebben de stijl van de woning drastisch aangepast...
       
     
 De woonruimte aan de linker zijde van de woning was wel licht en ruim, maar had geen toegang tot de tuin. Ook de keuken kon je alleen bereiken via de inkomhal. In de berging achteraan waren er vochtproblemen. De bouwheer had ook onvoldoende plaats voor zijn grote collectie boeken.
       
     
 We gaan voor een totale stijlbreuk. De hele woning wordt ingepakt met 15 cm isolatie en afgewerkt met een witte crepi. Dit laat ons ook toe om de raamopeningen aan te passen, de ramen moesten toch vernieuwd worden. Als kleuraccent komt er een donker bruine muur aan de uitbreiding achteraan.
       
     
 De lage achterbouw wordt opgetrokken. Daar komt een nieuwe slaapkamer die met een dressing verbonden wordt met de bestaande nachthal. Achter  de woonruimte maken we een groot overdekt terras. Het bestaande dak blijft behouden, maar wel geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen.
       
     
 Zo ziet het nieuwe gelijkvloers eruit. Vooraan de leefruimte wordt een bibliotheek/bureau gemaakt. In de inkomhal wordt een nieuw gastentoilet gemaakt. Dat stond voorheen in de berging. In die berging komt een nieuwe, praktische achterdeur. De woonruimte wordt groter gemaakt en via een kamerbreed schuifraam heb je zicht op de tuin en de groene omgeving.
       
     
 De hele vloer van de leefruimte wordt uitgebroken en vervangen door een betonplaat. Die ligt laag genoeg zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. De gevelsteen van de achtergevel is al afgekapt.
       
     
 De oude achtergevel wordt opgevangen door een stalen ligger. De muren van de berging worden hoger opgetrokken. De bruine zijgevel is dik genoeg om er de afvoer van het dak in weg te stoppen. 
       
     
 Het dak van de uitbreiding en het overdekte terras wordt gemaakt in hout.
       
     
 Achteraan zijn we klaar met de ruwbouw.  De witte laag bovenaan in het metselwerk is cellenbeton. Zo vermijden we daar een koudebrug.
       
     
 De muren van de achterste slaapkamer werden opgetrokken aan de achtergevel. Zo kunnen we het huis een meer rechthoekige vorm geven. De rare dakuitsteek tegen de zijgevel moet nog afgebroken worden.
       
     
 Dit wordt de dressing. De oude deuropening moet nog dicht gemaakt worden.
       
     
 De ruwbouw is klaar. De kopgevels zijn ook geisoleerd. Om te verhinderen dat water van de punten over de crepi loopt hebben we een verborgen gootje gemaakt.
       
     
 Het dak boven het terras bekleden we met Equitone platen.
       
     
 De ramen zijn geplaatst. Om deze mooi te laten aansluiten met de gevelisolatie staan ze VOOR de oude gevel. Ook de plinten zijn al geplaatst.
       
     
 Alles is bijna klaar voor de gevelisolatie en de crepi. Enkel de luchtleiding van de elektriciteit moet nog weg.
       
     
 De leefruimte met de gespoten vloerisolatie.
       
     
 De leefruimte 3 maand later. Er ligt chape, er is bezet en de open haard is geplaatst. We zijn klaar voor het plaatsen van de parket vloer.
       
     
 De buitenzijde ondergaat een metamorfose. De gevelisolatie is geplaatst.
       
     
 De eerste laag van de crepi is achteraan al aangebracht. (omdat de vloerder net dan tijd had om het terras te vloeren)
       
     
 Complete gedaante verwisseling. Het lijkt een nieuw huis.
       
     
 De achterzijde  in zijn nieuw kleedje.
       
     
 De rechter zijgevel, helemaal afgewerkt.
       
     
 Het oude huis is helemaal onherkenbaar.
       
     
 Bruin, grijs en wit
       
     
 De voltooide leefruimte. Naast de open haard hebben we ingemaakte kast gemaakt waarin tv, digicorder, dvd, enz weggestopt zitten. Zo kan het tv scherm strak aan de wand hangen, zonder storende toestellen eronder.
       
     
 De opening naar de keuken kan afgesloten worden met een glazen schuifdeur die in de voorzetwand schuift.
       
     
 Vooraan de leefruimte ligt het bureau met de grote bibliotheekkast. de ruimte is heel ligt en toch is er geen inkijk.
       
     
 Bovenaan de bibliotheekkast zijn er LED strips geplaatst. Die zorgen voor een zacht, egaal licht.
       
     
 Ook de trap werd vernieuwd. We kozen voor een strakke trap in afromosia.
       
     
 Deze vrijstaande woning uit de jaren '50 was aan een grondige opknapbeurt toe. Naast een uitbreiding van de leefruimte  met een betere toegankelijkheid naar de tuin, werd op de verdieping een slaapkamer toegevoegd. De bouwheer stoorde zich ook aan de grote ramen aan de voorzijde en aan de onpraktische indeling van de woning. De nadruk bij deze verbouwing ligt vooral op het verbeteren van het comfort en de isolatie, en we hebben de stijl van de woning drastisch aangepast...
       
     

Deze vrijstaande woning uit de jaren '50 was aan een grondige opknapbeurt toe. Naast een uitbreiding van de leefruimte  met een betere toegankelijkheid naar de tuin, werd op de verdieping een slaapkamer toegevoegd. De bouwheer stoorde zich ook aan de grote ramen aan de voorzijde en aan de onpraktische indeling van de woning. De nadruk bij deze verbouwing ligt vooral op het verbeteren van het comfort en de isolatie, en we hebben de stijl van de woning drastisch aangepast...

 De woonruimte aan de linker zijde van de woning was wel licht en ruim, maar had geen toegang tot de tuin. Ook de keuken kon je alleen bereiken via de inkomhal. In de berging achteraan waren er vochtproblemen. De bouwheer had ook onvoldoende plaats voor zijn grote collectie boeken.
       
     

De woonruimte aan de linker zijde van de woning was wel licht en ruim, maar had geen toegang tot de tuin. Ook de keuken kon je alleen bereiken via de inkomhal. In de berging achteraan waren er vochtproblemen. De bouwheer had ook onvoldoende plaats voor zijn grote collectie boeken.

 We gaan voor een totale stijlbreuk. De hele woning wordt ingepakt met 15 cm isolatie en afgewerkt met een witte crepi. Dit laat ons ook toe om de raamopeningen aan te passen, de ramen moesten toch vernieuwd worden. Als kleuraccent komt er een donker bruine muur aan de uitbreiding achteraan.
       
     

We gaan voor een totale stijlbreuk. De hele woning wordt ingepakt met 15 cm isolatie en afgewerkt met een witte crepi. Dit laat ons ook toe om de raamopeningen aan te passen, de ramen moesten toch vernieuwd worden. Als kleuraccent komt er een donker bruine muur aan de uitbreiding achteraan.

 De lage achterbouw wordt opgetrokken. Daar komt een nieuwe slaapkamer die met een dressing verbonden wordt met de bestaande nachthal. Achter  de woonruimte maken we een groot overdekt terras. Het bestaande dak blijft behouden, maar wel geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen.
       
     

De lage achterbouw wordt opgetrokken. Daar komt een nieuwe slaapkamer die met een dressing verbonden wordt met de bestaande nachthal. Achter  de woonruimte maken we een groot overdekt terras. Het bestaande dak blijft behouden, maar wel geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen.

 Zo ziet het nieuwe gelijkvloers eruit. Vooraan de leefruimte wordt een bibliotheek/bureau gemaakt. In de inkomhal wordt een nieuw gastentoilet gemaakt. Dat stond voorheen in de berging. In die berging komt een nieuwe, praktische achterdeur. De woonruimte wordt groter gemaakt en via een kamerbreed schuifraam heb je zicht op de tuin en de groene omgeving.
       
     

Zo ziet het nieuwe gelijkvloers eruit. Vooraan de leefruimte wordt een bibliotheek/bureau gemaakt. In de inkomhal wordt een nieuw gastentoilet gemaakt. Dat stond voorheen in de berging. In die berging komt een nieuwe, praktische achterdeur. De woonruimte wordt groter gemaakt en via een kamerbreed schuifraam heb je zicht op de tuin en de groene omgeving.

 De hele vloer van de leefruimte wordt uitgebroken en vervangen door een betonplaat. Die ligt laag genoeg zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. De gevelsteen van de achtergevel is al afgekapt.
       
     

De hele vloer van de leefruimte wordt uitgebroken en vervangen door een betonplaat. Die ligt laag genoeg zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. De gevelsteen van de achtergevel is al afgekapt.

 De oude achtergevel wordt opgevangen door een stalen ligger. De muren van de berging worden hoger opgetrokken. De bruine zijgevel is dik genoeg om er de afvoer van het dak in weg te stoppen. 
       
     

De oude achtergevel wordt opgevangen door een stalen ligger. De muren van de berging worden hoger opgetrokken. De bruine zijgevel is dik genoeg om er de afvoer van het dak in weg te stoppen. 

 Het dak van de uitbreiding en het overdekte terras wordt gemaakt in hout.
       
     

Het dak van de uitbreiding en het overdekte terras wordt gemaakt in hout.

 Achteraan zijn we klaar met de ruwbouw.  De witte laag bovenaan in het metselwerk is cellenbeton. Zo vermijden we daar een koudebrug.
       
     

Achteraan zijn we klaar met de ruwbouw.  De witte laag bovenaan in het metselwerk is cellenbeton. Zo vermijden we daar een koudebrug.

 De muren van de achterste slaapkamer werden opgetrokken aan de achtergevel. Zo kunnen we het huis een meer rechthoekige vorm geven. De rare dakuitsteek tegen de zijgevel moet nog afgebroken worden.
       
     

De muren van de achterste slaapkamer werden opgetrokken aan de achtergevel. Zo kunnen we het huis een meer rechthoekige vorm geven. De rare dakuitsteek tegen de zijgevel moet nog afgebroken worden.

 Dit wordt de dressing. De oude deuropening moet nog dicht gemaakt worden.
       
     

Dit wordt de dressing. De oude deuropening moet nog dicht gemaakt worden.

 De ruwbouw is klaar. De kopgevels zijn ook geisoleerd. Om te verhinderen dat water van de punten over de crepi loopt hebben we een verborgen gootje gemaakt.
       
     

De ruwbouw is klaar. De kopgevels zijn ook geisoleerd. Om te verhinderen dat water van de punten over de crepi loopt hebben we een verborgen gootje gemaakt.

 Het dak boven het terras bekleden we met Equitone platen.
       
     

Het dak boven het terras bekleden we met Equitone platen.

 De ramen zijn geplaatst. Om deze mooi te laten aansluiten met de gevelisolatie staan ze VOOR de oude gevel. Ook de plinten zijn al geplaatst.
       
     

De ramen zijn geplaatst. Om deze mooi te laten aansluiten met de gevelisolatie staan ze VOOR de oude gevel. Ook de plinten zijn al geplaatst.

 Alles is bijna klaar voor de gevelisolatie en de crepi. Enkel de luchtleiding van de elektriciteit moet nog weg.
       
     

Alles is bijna klaar voor de gevelisolatie en de crepi. Enkel de luchtleiding van de elektriciteit moet nog weg.

 De leefruimte met de gespoten vloerisolatie.
       
     

De leefruimte met de gespoten vloerisolatie.

 De leefruimte 3 maand later. Er ligt chape, er is bezet en de open haard is geplaatst. We zijn klaar voor het plaatsen van de parket vloer.
       
     

De leefruimte 3 maand later. Er ligt chape, er is bezet en de open haard is geplaatst. We zijn klaar voor het plaatsen van de parket vloer.

 De buitenzijde ondergaat een metamorfose. De gevelisolatie is geplaatst.
       
     

De buitenzijde ondergaat een metamorfose. De gevelisolatie is geplaatst.

 De eerste laag van de crepi is achteraan al aangebracht. (omdat de vloerder net dan tijd had om het terras te vloeren)
       
     

De eerste laag van de crepi is achteraan al aangebracht. (omdat de vloerder net dan tijd had om het terras te vloeren)

 Complete gedaante verwisseling. Het lijkt een nieuw huis.
       
     

Complete gedaante verwisseling. Het lijkt een nieuw huis.

 De achterzijde  in zijn nieuw kleedje.
       
     

De achterzijde  in zijn nieuw kleedje.

 De rechter zijgevel, helemaal afgewerkt.
       
     

De rechter zijgevel, helemaal afgewerkt.

 Het oude huis is helemaal onherkenbaar.
       
     

Het oude huis is helemaal onherkenbaar.

 Bruin, grijs en wit
       
     

Bruin, grijs en wit

 De voltooide leefruimte. Naast de open haard hebben we ingemaakte kast gemaakt waarin tv, digicorder, dvd, enz weggestopt zitten. Zo kan het tv scherm strak aan de wand hangen, zonder storende toestellen eronder.
       
     

De voltooide leefruimte. Naast de open haard hebben we ingemaakte kast gemaakt waarin tv, digicorder, dvd, enz weggestopt zitten. Zo kan het tv scherm strak aan de wand hangen, zonder storende toestellen eronder.

 De opening naar de keuken kan afgesloten worden met een glazen schuifdeur die in de voorzetwand schuift.
       
     

De opening naar de keuken kan afgesloten worden met een glazen schuifdeur die in de voorzetwand schuift.

 Vooraan de leefruimte ligt het bureau met de grote bibliotheekkast. de ruimte is heel ligt en toch is er geen inkijk.
       
     

Vooraan de leefruimte ligt het bureau met de grote bibliotheekkast. de ruimte is heel ligt en toch is er geen inkijk.

 Bovenaan de bibliotheekkast zijn er LED strips geplaatst. Die zorgen voor een zacht, egaal licht.
       
     

Bovenaan de bibliotheekkast zijn er LED strips geplaatst. Die zorgen voor een zacht, egaal licht.

 Ook de trap werd vernieuwd. We kozen voor een strakke trap in afromosia.
       
     

Ook de trap werd vernieuwd. We kozen voor een strakke trap in afromosia.