Aan deze vrijstaande woning waren een aantal tekortkomingen. Het huis was niet geïsoleerd, de woonruimte was niet praktisch, er was geen echte inkom en er was geen gastentoilet. Bovendien waren er problemen met opstijgend vocht.
       
     
 Bovendien was er onvoldoende licht en kon men niet vanuit de woonruimte naar de grote voortuin. Het huis was ook geen pareltje van architectuur te noemen.
       
     
 De bouwheer wenste meer licht en lucht, een ruime bureau ruimte en meer zicht op de grote, mooie voortuin. En een huis dat er moderner uitzag.
       
     
 De woonkamer tijdens de afbraak.
       
     
 Deze verbouwing werd grondig aangepakt. We starten met de afbraak vooraan. De oude vloerplaat wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe betonplaat die lager ligt zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. Zo kunnen we in de woonruimte vloerverwarming aanleggen. 
       
     
 De vloerplaat voor de uitbreiding vooraan.
       
     
 Een spectaculaire fase. Na de afbraak van de voorgevel steunt het dak, dat we behouden, enkel nog op schoren.
       
     
 De muren van de inkom en het gastentoilet staan er al. Zij zorgen voor enige stabiliteit.
       
     
 De nieuwe voorgevel krijgt vorm.
       
     
 De zijgevels worden voorzien van isolatie en krijgen een nieuwe buitenbekleding.
       
     
 Op de verdieping, in het rechthoekige volume links, komt het bureau. Met de luifels maken we een zonnewering. In de luifels zitten ook de screens. En je kan erop staan om de ramen te poetsen. Een veelzijdige oplossing.
       
     
 De muur tussen keuken en leefruimte wordt weggehaald. Zo wordt deze laatste een stuk ruimer.
       
     
 Er ontbreekt nog een stuk vloer....
       
     
 Na 5 maanden zijn we klaar. Het huis heeft een hele gedaantewissel ondergaan. Het ziet er nu modern en strak uit.
       
     
 De oude woning is niet meer te herkennen. De luifels geven slagschaduw in de zomer en verbergen ook de screens. Voor de afwerking werd gekozen voor Quartz-zink.
       
     
 Prominent is het donkere, rechthoekige volume op de hoek. De grote ramen geven veel licht in de leefruimte en in het bureau op de verdieping. De gevelsteen werd doorgetrokken tegen de oude zijgevel.
       
     
 De zijgevels worden geïsoleerd en bekleed met baksteen Dit laat ook toe om de uitbreiding te integreren. En zo kunnen we de knik in het oude dak wegwerken.
       
     
 De nieuwe eethoek is nu licht en ruim. De keuken maakt deel uit van de leefruimte. 
       
     
 Vanuit de zithoek kan je volop genieten van de zon en de voortuin.  
       
     
 Aan deze vrijstaande woning waren een aantal tekortkomingen. Het huis was niet geïsoleerd, de woonruimte was niet praktisch, er was geen echte inkom en er was geen gastentoilet. Bovendien waren er problemen met opstijgend vocht.
       
     

Aan deze vrijstaande woning waren een aantal tekortkomingen. Het huis was niet geïsoleerd, de woonruimte was niet praktisch, er was geen echte inkom en er was geen gastentoilet. Bovendien waren er problemen met opstijgend vocht.

 Bovendien was er onvoldoende licht en kon men niet vanuit de woonruimte naar de grote voortuin. Het huis was ook geen pareltje van architectuur te noemen.
       
     

Bovendien was er onvoldoende licht en kon men niet vanuit de woonruimte naar de grote voortuin. Het huis was ook geen pareltje van architectuur te noemen.

 De bouwheer wenste meer licht en lucht, een ruime bureau ruimte en meer zicht op de grote, mooie voortuin. En een huis dat er moderner uitzag.
       
     

De bouwheer wenste meer licht en lucht, een ruime bureau ruimte en meer zicht op de grote, mooie voortuin. En een huis dat er moderner uitzag.

 De woonkamer tijdens de afbraak.
       
     

De woonkamer tijdens de afbraak.

 Deze verbouwing werd grondig aangepakt. We starten met de afbraak vooraan. De oude vloerplaat wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe betonplaat die lager ligt zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. Zo kunnen we in de woonruimte vloerverwarming aanleggen. 
       
     

Deze verbouwing werd grondig aangepakt. We starten met de afbraak vooraan. De oude vloerplaat wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe betonplaat die lager ligt zodat we vloerisolatie kunnen plaatsen. Zo kunnen we in de woonruimte vloerverwarming aanleggen. 

 De vloerplaat voor de uitbreiding vooraan.
       
     

De vloerplaat voor de uitbreiding vooraan.

 Een spectaculaire fase. Na de afbraak van de voorgevel steunt het dak, dat we behouden, enkel nog op schoren.
       
     

Een spectaculaire fase. Na de afbraak van de voorgevel steunt het dak, dat we behouden, enkel nog op schoren.

 De muren van de inkom en het gastentoilet staan er al. Zij zorgen voor enige stabiliteit.
       
     

De muren van de inkom en het gastentoilet staan er al. Zij zorgen voor enige stabiliteit.

 De nieuwe voorgevel krijgt vorm.
       
     

De nieuwe voorgevel krijgt vorm.

 De zijgevels worden voorzien van isolatie en krijgen een nieuwe buitenbekleding.
       
     

De zijgevels worden voorzien van isolatie en krijgen een nieuwe buitenbekleding.

 Op de verdieping, in het rechthoekige volume links, komt het bureau. Met de luifels maken we een zonnewering. In de luifels zitten ook de screens. En je kan erop staan om de ramen te poetsen. Een veelzijdige oplossing.
       
     

Op de verdieping, in het rechthoekige volume links, komt het bureau. Met de luifels maken we een zonnewering. In de luifels zitten ook de screens. En je kan erop staan om de ramen te poetsen. Een veelzijdige oplossing.

 De muur tussen keuken en leefruimte wordt weggehaald. Zo wordt deze laatste een stuk ruimer.
       
     

De muur tussen keuken en leefruimte wordt weggehaald. Zo wordt deze laatste een stuk ruimer.

 Er ontbreekt nog een stuk vloer....
       
     

Er ontbreekt nog een stuk vloer....

 Na 5 maanden zijn we klaar. Het huis heeft een hele gedaantewissel ondergaan. Het ziet er nu modern en strak uit.
       
     

Na 5 maanden zijn we klaar. Het huis heeft een hele gedaantewissel ondergaan. Het ziet er nu modern en strak uit.

 De oude woning is niet meer te herkennen. De luifels geven slagschaduw in de zomer en verbergen ook de screens. Voor de afwerking werd gekozen voor Quartz-zink.
       
     

De oude woning is niet meer te herkennen. De luifels geven slagschaduw in de zomer en verbergen ook de screens. Voor de afwerking werd gekozen voor Quartz-zink.

 Prominent is het donkere, rechthoekige volume op de hoek. De grote ramen geven veel licht in de leefruimte en in het bureau op de verdieping. De gevelsteen werd doorgetrokken tegen de oude zijgevel.
       
     

Prominent is het donkere, rechthoekige volume op de hoek. De grote ramen geven veel licht in de leefruimte en in het bureau op de verdieping. De gevelsteen werd doorgetrokken tegen de oude zijgevel.

 De zijgevels worden geïsoleerd en bekleed met baksteen Dit laat ook toe om de uitbreiding te integreren. En zo kunnen we de knik in het oude dak wegwerken.
       
     

De zijgevels worden geïsoleerd en bekleed met baksteen Dit laat ook toe om de uitbreiding te integreren. En zo kunnen we de knik in het oude dak wegwerken.

 De nieuwe eethoek is nu licht en ruim. De keuken maakt deel uit van de leefruimte. 
       
     

De nieuwe eethoek is nu licht en ruim. De keuken maakt deel uit van de leefruimte. 

 Vanuit de zithoek kan je volop genieten van de zon en de voortuin.  
       
     

Vanuit de zithoek kan je volop genieten van de zon en de voortuin.