Zoals bij vele oude rijwoningen is ook bij dit huis de afstand tussen woonruimte en tuin groot. Een berging, toilet en wasplaats werden ondergebracht in de achterbouw. Enkel de keuken geeft nog uit op de tuin. De badkamer, op de verdieping van de achterbouw, was ook aan vernieuwing toe. Ze was bovendien veel te groot en erg onpraktisch. De bouwheer wilde de achterzijde van de woning ook laten voorzien van isolatie....
       
     
 Het voorgestelde ontwerp bestaat eruit dat we alle muren in de achterbouw op het gelijkvloers weghalen en één grote keukenruimte maken. In de achtergevel maken we een schuifraam van muur tot muur. Wel moest de cv ketel, tegen de rechter scheimuur, blijven hangen. Ook diende er een toilet voorzien te worden. Oplossing hiervoor was het maken van een extra diepe "kast", waarin zowel het toilet als de cv installatie zich bevinden. De badkamer wordt kleiner gemaakt zodat er nog ruimte is voor een linnenkast en een kleine wasplaats.
       
     
 We starten met het weghalen van de muren.
       
     
 In de achtergevel komt een zware ligger.
       
     
 Om de zijgevel van de badkamer te dragen komt er nog een tweede zware ligger, dwars op de eerste ligger.
       
     
 Om de vloer te kunnen isoleren en de riolering aan te passen, halen we de bestaande oude vloer weg. Dit bleek een zware klus want bij vorige verbouwingen was er aardig wat beton gestort.
       
     
 Ook het raam van de badkamer wordt verplaatst.
       
     
 De badkamer is volledig gestript.   
       
     
 Aan de zijde van de woonruimte werd een 2de doorgang gemaakt. Tijdens de werken werd er een schutsel geplaatst tussen de "werken" en de woonruimte. Zo kon deze in gebruik blijven.
       
     
 De rechter scheimuur met het toilet en de cv installatie.
       
     
 Meteen na de ruwbouwfase plaatsen we de ramen. Die werden vooraf besteld. Zo duren de werken 2 maand minder lang. De ramen worden voor de gevelmuren geplaatst. Zo sluiten ze beter aan op de isolatie.
       
     
 De gevels helemaal ingepakt met 12 cm isolatie.
       
     
 Nadat de bezetters zijn langs geweest, ziet de nieuwe keuken er al een stuk beter uit.
       
     
 Ook de vloerisolatie is al gespoten.
       
     
 De badkamer krijgt ook vorm.
       
     
 Voor de gevelisolatie wordt een houten latwerk geplaatst. Doordat dit latwerk vrij voor de gevel hangt, kan het perfect vlak gemaakt worden.
       
     
 De Equitone gevelplaten zijn geplaatst. Er is gekozen voor een "wild" verband. Dit geeft de gevel een speels karakter. Het horizontale profiel boven het schuifraam dient voor de aansluiting van het overdekt terras.
       
     
 Het afgewerkte resultaat.
       
     
 Het kookeiland met ontbijttafel staat tussen de beide doorgangen naar de leefruimte. De kleine muur die de deur naar het toilet afschermt, staat in het verlengde van de muur tussen gang en leefruimte. Zo loopt de leefruimte visueel door tot in de keuken.
       
     
 De kastenwand waarin de cv installatie en het toilet verwerkt zitten. Het groene profiel in het plafond is een ligger die gerecupereerd is. De kleur vinden we zo mooi dat we hem in het zicht laten.
       
     
 De nieuwe praktische badkamer met inloopdouche.
       
     
 Zoals bij vele oude rijwoningen is ook bij dit huis de afstand tussen woonruimte en tuin groot. Een berging, toilet en wasplaats werden ondergebracht in de achterbouw. Enkel de keuken geeft nog uit op de tuin. De badkamer, op de verdieping van de achterbouw, was ook aan vernieuwing toe. Ze was bovendien veel te groot en erg onpraktisch. De bouwheer wilde de achterzijde van de woning ook laten voorzien van isolatie....
       
     

Zoals bij vele oude rijwoningen is ook bij dit huis de afstand tussen woonruimte en tuin groot. Een berging, toilet en wasplaats werden ondergebracht in de achterbouw. Enkel de keuken geeft nog uit op de tuin. De badkamer, op de verdieping van de achterbouw, was ook aan vernieuwing toe. Ze was bovendien veel te groot en erg onpraktisch. De bouwheer wilde de achterzijde van de woning ook laten voorzien van isolatie....

 Het voorgestelde ontwerp bestaat eruit dat we alle muren in de achterbouw op het gelijkvloers weghalen en één grote keukenruimte maken. In de achtergevel maken we een schuifraam van muur tot muur. Wel moest de cv ketel, tegen de rechter scheimuur, blijven hangen. Ook diende er een toilet voorzien te worden. Oplossing hiervoor was het maken van een extra diepe "kast", waarin zowel het toilet als de cv installatie zich bevinden. De badkamer wordt kleiner gemaakt zodat er nog ruimte is voor een linnenkast en een kleine wasplaats.
       
     

Het voorgestelde ontwerp bestaat eruit dat we alle muren in de achterbouw op het gelijkvloers weghalen en één grote keukenruimte maken. In de achtergevel maken we een schuifraam van muur tot muur. Wel moest de cv ketel, tegen de rechter scheimuur, blijven hangen. Ook diende er een toilet voorzien te worden. Oplossing hiervoor was het maken van een extra diepe "kast", waarin zowel het toilet als de cv installatie zich bevinden. De badkamer wordt kleiner gemaakt zodat er nog ruimte is voor een linnenkast en een kleine wasplaats.

 We starten met het weghalen van de muren.
       
     

We starten met het weghalen van de muren.

 In de achtergevel komt een zware ligger.
       
     

In de achtergevel komt een zware ligger.

 Om de zijgevel van de badkamer te dragen komt er nog een tweede zware ligger, dwars op de eerste ligger.
       
     

Om de zijgevel van de badkamer te dragen komt er nog een tweede zware ligger, dwars op de eerste ligger.

 Om de vloer te kunnen isoleren en de riolering aan te passen, halen we de bestaande oude vloer weg. Dit bleek een zware klus want bij vorige verbouwingen was er aardig wat beton gestort.
       
     

Om de vloer te kunnen isoleren en de riolering aan te passen, halen we de bestaande oude vloer weg. Dit bleek een zware klus want bij vorige verbouwingen was er aardig wat beton gestort.

 Ook het raam van de badkamer wordt verplaatst.
       
     

Ook het raam van de badkamer wordt verplaatst.

 De badkamer is volledig gestript.   
       
     

De badkamer is volledig gestript.   

 Aan de zijde van de woonruimte werd een 2de doorgang gemaakt. Tijdens de werken werd er een schutsel geplaatst tussen de "werken" en de woonruimte. Zo kon deze in gebruik blijven.
       
     

Aan de zijde van de woonruimte werd een 2de doorgang gemaakt. Tijdens de werken werd er een schutsel geplaatst tussen de "werken" en de woonruimte. Zo kon deze in gebruik blijven.

 De rechter scheimuur met het toilet en de cv installatie.
       
     

De rechter scheimuur met het toilet en de cv installatie.

 Meteen na de ruwbouwfase plaatsen we de ramen. Die werden vooraf besteld. Zo duren de werken 2 maand minder lang. De ramen worden voor de gevelmuren geplaatst. Zo sluiten ze beter aan op de isolatie.
       
     

Meteen na de ruwbouwfase plaatsen we de ramen. Die werden vooraf besteld. Zo duren de werken 2 maand minder lang. De ramen worden voor de gevelmuren geplaatst. Zo sluiten ze beter aan op de isolatie.

 De gevels helemaal ingepakt met 12 cm isolatie.
       
     

De gevels helemaal ingepakt met 12 cm isolatie.

 Nadat de bezetters zijn langs geweest, ziet de nieuwe keuken er al een stuk beter uit.
       
     

Nadat de bezetters zijn langs geweest, ziet de nieuwe keuken er al een stuk beter uit.

 Ook de vloerisolatie is al gespoten.
       
     

Ook de vloerisolatie is al gespoten.

 De badkamer krijgt ook vorm.
       
     

De badkamer krijgt ook vorm.

 Voor de gevelisolatie wordt een houten latwerk geplaatst. Doordat dit latwerk vrij voor de gevel hangt, kan het perfect vlak gemaakt worden.
       
     

Voor de gevelisolatie wordt een houten latwerk geplaatst. Doordat dit latwerk vrij voor de gevel hangt, kan het perfect vlak gemaakt worden.

 De Equitone gevelplaten zijn geplaatst. Er is gekozen voor een "wild" verband. Dit geeft de gevel een speels karakter. Het horizontale profiel boven het schuifraam dient voor de aansluiting van het overdekt terras.
       
     

De Equitone gevelplaten zijn geplaatst. Er is gekozen voor een "wild" verband. Dit geeft de gevel een speels karakter. Het horizontale profiel boven het schuifraam dient voor de aansluiting van het overdekt terras.

 Het afgewerkte resultaat.
       
     

Het afgewerkte resultaat.

 Het kookeiland met ontbijttafel staat tussen de beide doorgangen naar de leefruimte. De kleine muur die de deur naar het toilet afschermt, staat in het verlengde van de muur tussen gang en leefruimte. Zo loopt de leefruimte visueel door tot in de keuken.
       
     

Het kookeiland met ontbijttafel staat tussen de beide doorgangen naar de leefruimte. De kleine muur die de deur naar het toilet afschermt, staat in het verlengde van de muur tussen gang en leefruimte. Zo loopt de leefruimte visueel door tot in de keuken.

 De kastenwand waarin de cv installatie en het toilet verwerkt zitten. Het groene profiel in het plafond is een ligger die gerecupereerd is. De kleur vinden we zo mooi dat we hem in het zicht laten.
       
     

De kastenwand waarin de cv installatie en het toilet verwerkt zitten. Het groene profiel in het plafond is een ligger die gerecupereerd is. De kleur vinden we zo mooi dat we hem in het zicht laten.

 De nieuwe praktische badkamer met inloopdouche.
       
     

De nieuwe praktische badkamer met inloopdouche.