De eigenaars van deze vrijstaande woning hadden nood aan een bijkomend bureau, waar ze zich zowel privé als professioneel zouden kunnen terugtrekken om te werken. Ze wensten wel dat de ruimte aansloot bij de leefruimte.
       
     
 Een moeilijkheid bij dit project was dat uitbreiding enkel mogelijk was aan de voorzijde en aan de zijkanten van de bestaande woning. Dit door de inplanting van de woning op het perceel.
       
     
 Het concept voor de uitbreiding was een ruimte die gemaakt zou zijn met 3 vlakken: een dakplaat en 2 muurvlakken. Alle andere vlakken vullen we op met glas. Dit zou toelaten om een heel licht bureau te maken en ook nog voldoende licht binnen te laten in de achterliggende leefruimte. Door het bijkomende volume extra strak te maken kan het een evenwicht vormen met de sterke vorm van de bestaande woning.
       
     
 Aan de voorzijde ziet het ontwerp er zo uit. Het uitkragende dak geeft schaduw voor het bureauraam en beschutting voor de bezoekers aan de voordeur.
       
     
 De betonnen vloerplaat van de uitbreiding is reeds gestort. Aangezien we de leefruimte ook een stukje breder gaan maken, moet een deel van de buitenmuren weggehaald worden.
       
     
 De bovenliggende muren en vloeren worden vakkundig opgevangen. Om het confort en de veiligheid van de familie te verhogen is in de bestaande leefruimte een groot stofscherm geplaatst. Ondertussen wordt het gat in de zijgevel steeds groter.
       
     
 De afbraak is bijna klaar....
       
     
 De zware (en extra verstevigde) ligger is geplaatst, maar wel zo dat hij niet onder de vloerplaat doorhangt. De aannemer is reeds gestart met het optrekken van de gevelmuren.
       
     
DSCN2860.JPG
       
     
 De dakconstructie wordt in hout gemaakt. Dat gaat snel en weegt niet te veel. Je kan er ook  vrij grote overspanningen en uitkragingen mee maken.
       
     
 De uitbreiding van de leefruimte met de zware ligger onder de zijgevel, na de ruwbouw.
       
     
 Het uiteindelijke resultaat, aan de voorzijde..... 
       
     
 aan de rechter zijgevel......
       
     
 en achteraan
       
     
 Zicht vanuit de leefruimte naar het bureau. Het bureau kan afgesloten worden met een akoestische schuifdeur.
       
     
 De andere zijde van de leefruimte.
       
     
 De eigenaars van deze vrijstaande woning hadden nood aan een bijkomend bureau, waar ze zich zowel privé als professioneel zouden kunnen terugtrekken om te werken. Ze wensten wel dat de ruimte aansloot bij de leefruimte.
       
     

De eigenaars van deze vrijstaande woning hadden nood aan een bijkomend bureau, waar ze zich zowel privé als professioneel zouden kunnen terugtrekken om te werken. Ze wensten wel dat de ruimte aansloot bij de leefruimte.

 Een moeilijkheid bij dit project was dat uitbreiding enkel mogelijk was aan de voorzijde en aan de zijkanten van de bestaande woning. Dit door de inplanting van de woning op het perceel.
       
     

Een moeilijkheid bij dit project was dat uitbreiding enkel mogelijk was aan de voorzijde en aan de zijkanten van de bestaande woning. Dit door de inplanting van de woning op het perceel.

 Het concept voor de uitbreiding was een ruimte die gemaakt zou zijn met 3 vlakken: een dakplaat en 2 muurvlakken. Alle andere vlakken vullen we op met glas. Dit zou toelaten om een heel licht bureau te maken en ook nog voldoende licht binnen te laten in de achterliggende leefruimte. Door het bijkomende volume extra strak te maken kan het een evenwicht vormen met de sterke vorm van de bestaande woning.
       
     

Het concept voor de uitbreiding was een ruimte die gemaakt zou zijn met 3 vlakken: een dakplaat en 2 muurvlakken. Alle andere vlakken vullen we op met glas. Dit zou toelaten om een heel licht bureau te maken en ook nog voldoende licht binnen te laten in de achterliggende leefruimte. Door het bijkomende volume extra strak te maken kan het een evenwicht vormen met de sterke vorm van de bestaande woning.

 Aan de voorzijde ziet het ontwerp er zo uit. Het uitkragende dak geeft schaduw voor het bureauraam en beschutting voor de bezoekers aan de voordeur.
       
     

Aan de voorzijde ziet het ontwerp er zo uit. Het uitkragende dak geeft schaduw voor het bureauraam en beschutting voor de bezoekers aan de voordeur.

 De betonnen vloerplaat van de uitbreiding is reeds gestort. Aangezien we de leefruimte ook een stukje breder gaan maken, moet een deel van de buitenmuren weggehaald worden.
       
     

De betonnen vloerplaat van de uitbreiding is reeds gestort. Aangezien we de leefruimte ook een stukje breder gaan maken, moet een deel van de buitenmuren weggehaald worden.

 De bovenliggende muren en vloeren worden vakkundig opgevangen. Om het confort en de veiligheid van de familie te verhogen is in de bestaande leefruimte een groot stofscherm geplaatst. Ondertussen wordt het gat in de zijgevel steeds groter.
       
     

De bovenliggende muren en vloeren worden vakkundig opgevangen. Om het confort en de veiligheid van de familie te verhogen is in de bestaande leefruimte een groot stofscherm geplaatst. Ondertussen wordt het gat in de zijgevel steeds groter.

 De afbraak is bijna klaar....
       
     

De afbraak is bijna klaar....

 De zware (en extra verstevigde) ligger is geplaatst, maar wel zo dat hij niet onder de vloerplaat doorhangt. De aannemer is reeds gestart met het optrekken van de gevelmuren.
       
     

De zware (en extra verstevigde) ligger is geplaatst, maar wel zo dat hij niet onder de vloerplaat doorhangt. De aannemer is reeds gestart met het optrekken van de gevelmuren.

DSCN2860.JPG
       
     
 De dakconstructie wordt in hout gemaakt. Dat gaat snel en weegt niet te veel. Je kan er ook  vrij grote overspanningen en uitkragingen mee maken.
       
     

De dakconstructie wordt in hout gemaakt. Dat gaat snel en weegt niet te veel. Je kan er ook  vrij grote overspanningen en uitkragingen mee maken.

 De uitbreiding van de leefruimte met de zware ligger onder de zijgevel, na de ruwbouw.
       
     

De uitbreiding van de leefruimte met de zware ligger onder de zijgevel, na de ruwbouw.

 Het uiteindelijke resultaat, aan de voorzijde..... 
       
     

Het uiteindelijke resultaat, aan de voorzijde..... 

 aan de rechter zijgevel......
       
     

aan de rechter zijgevel......

 en achteraan
       
     

en achteraan

 Zicht vanuit de leefruimte naar het bureau. Het bureau kan afgesloten worden met een akoestische schuifdeur.
       
     

Zicht vanuit de leefruimte naar het bureau. Het bureau kan afgesloten worden met een akoestische schuifdeur.

 De andere zijde van de leefruimte.
       
     

De andere zijde van de leefruimte.